Vesipeuhuryhmät


Vesipeuhuryhmät harjoittelevat seuran vuoroilla viikonloppuisin kerran viikossa. Ryhmät harjoittelevat pikku- ja keskialtaassa sekä isossa altaassa. Jokaisessa altaassa on Alkajien ja Taitajien ryhmä. Ryhmissä suoritetaan Uimaliiton Vesitaituri- ja Vesiralli-merkkejä.

Uimarit jaetaan ryhmiin uintitaidon mukaisesti. Uimari siirtyy seuraavaan ryhmään, kun on saavuttanut oman ryhmänsä merkkisuoritustavoitteet ja riittävän taitotason.

Ryhmillä on harjoituksia 10 kertaa / kausi, kausimaksu on 90e.
Uimarilta edellytetään kausimaksun lisäksi Uimaliiton Vesipetoharrastepassin lunastamista harjoituskauden ajaksi.

Yhteystiedot: vesipeuhut@kankaanpaanuimarit.fi


Vesikirput

 • aloitusikä 4v.
 • pikkualtaan alkajat
 • Vesikirppu merkki

Vesikilpikonnat

 • pikku altaan taitajat
 • Vesikilpikonna-merkki

Vesimyyrät

 • keskialtaan alkajat
 • Vesimyyrä-merkki

Sammakot

 • keskialtaan taitajat
 • Sammakko-merkki

Kalat

 • ison altaan alkajat
 • Kalat-merkki

Pikkualtaan ryhmät


VESIKIRPUT, pikkualtaan alkajat
Ryhmän aloitusikä on 4v. Ryhmä on suunnattu uimataidottomille lapsille. Ryhmässä tutustutaan veteen ja opetellaan mm. veteen puhaltamista, kasvojen veteen kastamista, kelluntoja sekä uintipotkuja. Ryhmässä suoritetaan Vesitaitureiden VESIKIRPPU-merkki.

VESIKILPIKONNAT, pikkualtaan taitajat
Ryhmä on jatkoa VESIKIRPUT-ryhmälle. Ryhmässä opetellaan mm. veteen puhaltamista, hyppyjä, sukeltamista, kelluntoja, liukuja sekä uimista vatsallaan ja selällään. Ryhmässä suoritetaan Vesitaitureiden VESIKILPIKONNA-merkki.


Keskialtaan ryhmät


VESIMYYRÄT, keskialtaan alkajat
Ryhmä on suunnattu lapsille, jotka ovat jo tottuneet olemaan vedessä ja osaavat uida noin 5m. Ryhmässä harjoitellaan uinnin alkeita ja tavoitteena on oppia uimaan yhtäjaksoisesti pitempi matka. Ryhmässä opetellaan mm. hyppyjä, uintipotkuja, liukuja, esineen sukeltamista pohjasta, uintia vatsallaan ja selällään. Ryhmässä suoritetaan Vesitaitureiden VESIMYYRÄ-merkki.

SAMMAKOT, keskialtaan taitajat
Ryhmä on jatkoa VESIMYYRÄT-ryhmälle. Ryhmässä opetellaan mm. oikeaa liukuasentoa ja liukuja, kuperkeikkoja, erilaisia hyppyjä, uintilajien alkeita ja potkuja, pallon kuljettamista. Tavoitteena on oppia uimaan yhtäjaksoisesti 25-50m. Ryhmässä suoritetaan Vesirallimerkeistä SAMMAKKO-merkki.


ISON ALTAAN ryhmät


KALAT, ison altaan alkajat
Ryhmä on jatkoa SAMMAKOT-ryhmälle ja suunnattu lapsille, joilla on riittävä uintitaito isossa altaassa harjoitteluun. Ryhmässä opetellaan vapaa-, selkä- ja rintauinnin alkeita ja potkuja, liukuja, kelluntoja, hyppyjä sekä erilaisia vesitaitoja. Tavoitteena on, että lapsen uimataito vahvistuu ja vedessä olosta tulee luontevaa. Ryhmässä suoritetaan Vesirallimerkeistä KALA-merkki.

TEKNIIKKARALLI
Ryhmä on jatkoa KALAT-ryhmälle. Ryhmässä opetellaan eri lajien uintitekniikoita (vapaa-, selkä- ja rintauinti) sekä perhosuinnin potkuja. Tavoitteena on saavuttaa pohjoismainen uimataitovaatimus eli 200m yhtäjaksoinen uinti hyvällä uintitekniikalla. Ryhmässä suoritetaan Vesirallimerkeistä NORPPA- tai DELFIINI-merkki.
Tekniikkarallin tavoitteiden saavuttamisen myötä uimarille on mahdollisuus siirtyä Rollo 2 -ryhmään.